05.09.2019. Vizita ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dna Georgeta MINCU

Miercuri, 4 septembrie 2019, am avut onoarea de prezența ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dnei Georgeta MINCU, care a efectuat o vizită de lucru la sediul Întreprinderii de Stat “Centrul Național de Verificare a Calității Producției Alcoolice”.

În cadrul vizitei, a fost prezentată activitatea Organismului de Certificare și a Laboratorului de Încercări din cadrul Î.S. “CNVCPA”, domeniile de acreditare, echipamentul și utilajul de laborator din dotare, condițiile de lucru ale specialiștilor întreprinderii, tarifele la serviciile prestate către clienți, precum și problemele cu care se întâlnește întreprinderea în procesul său de activitate.

Totodată, a fost prezentat analizatorul conținutului de mercur, cu ajutorul căruia este determinat conținutul de mercur (Hg) în produsele alcoolice exportate în țările CSI, printr-o metodă expresă (<15 minute), fără pregătirea preliminară (mineralizarea) a mostrelor. Acest echipament poate fi utilizat în regim mobil și  permite analiza conținutului de mercur atât în mostre lichide, cât și în cele solide, precum și în aerul atmosferic, aerul încăperilor locative și celor industriale.

În încheierea vizitei, doamna ministru a dat asigurări că problemele abordate vor fi examinate și în perioada imediat următoare vor fi inițiate acțiuni pentru rezolvarea acestora.

 

Check Also

23.07.2019 Efectuarea verificărilor în teren

În perioada iunie-iulie 2019, în conformitate cu p.87 din Hotărîrea Guvernului nr. 356 din 11.06.2015 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *