Metode de încercări

Metode de Încercări 

În  scopul determinării indicilor de autenticitate și inofensivitate în  produse alcoolice şi nealcoolice au fost implementate următoarele metode noi de încercări:

Metoda de cromotografie lichidă de înaltă performanță: HPLC

  • coloranţi sintetici;
  • glucoză, fructoză și  zaharoză;
  • acizi organici (tartric, lactic, malic);
  • antocianele din vinuri (9), inclusiv diglucozidul de malvidină;
  • ochratoxina A.

 Metoda  de electroforeză capilară: EC

  • conservanţi şi  îndulcitori sintetici;
  • cofeină;
  • acid  citric și alți acizi  organici (tartric, malic, lactic, succinic, acetic, etc.);
  • aldehida sinapică, caniferică, sirenică şi vanilina;
  • analiza multelementală (Ca2+, Mg2+, Na+, K+, NH4 +, SO4 2-, Cl -, NO3 -, NO2 -, F etc.) în  ape  și  vinuri.

Metoda de cromatografie gazoasă: GC/MS

  • reziduuri de ftalaţi;
  • aromatizatori sintetici;
  • glicerină şi 2,3-butandiol.

 Metoda de spectroscopie atomică  în regim de emisie: ICP 

  • Analiza multielementală – determinarea macro-, microelementelor în mostre lichide şi solide  (concomitent 23 elemente).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>